Mijn ervaring met Joe Dispenza |Blessings Of The Energy Centers |BOTEC |Dag 1

Home|40 Dagen meditatie met Dr.Joe Dispenza|Mijn ervaring met Joe Dispenza |Blessings Of The Energy Centers |BOTEC |Dag 1

Joe Dispenza ,Blessings Of The Energy Centers (BOTEC) een intro op mijn ervaring:

Klik hier voor Een kleine warming up voor het lezen!

Na het volgen van een  playshop bij Nina Beem van Quantum Vissticks,

was het voor mij een feest van herkenning.

Ik kende haar persoonlijk verhaal nog niet ,en het werk van Joe Dispenza was altijd iets van OEF LOOOONG read voor mij die ik meerdere malen voorbij zag komen.

Na een lange dag van overleg van  de jongerenintervisie kon ik op een paar minuten na toch aansluiten bij een play workshop van Quantum Vissticks.

In de rol als kundalini yogi maar vooral gewoon als medereiziger heb ik ook mijn “gratis innerlijke vrienden” omarmd en afscheid van weten te nemen en met de bijkomende “lichtgradige” ontstekingen zoals hooikoorts, spastische darmen, netelroos, galbulten, maar heb nog een lichte eczeem en zie dit ook als een play in progress om dit een keer met Blessings Of The Energy Centers (BOTEC) te benaderen.

De uitwerking van de technologie die vele yogi’s beoefen o.a. ,de ochtendmediaties 4/5 uur ,”pineal gland mediaties”,hearthmath en nog veel meer,heeft Nina op een behapbare manier weten te vertalen met de nodige meetbare onderbouwing van het werk van o.a Joe Dispenza .

Dit heeft me weer uitgenodigd om het eindelijk behapbaar en vooral meetbaar te maken voor mezelf.

Deze parel van Nederlandse bodem zet zich in om haar kennis te delen en juist haar laagdrempeligheid om het toegankelijk te houden met haar goofy play maakt het voor mij een Goofy Pearl, shiny and fun!Ik zie je graag op de playshop! Haar volgende playshop is 15april en tickets mag je hier bestellen:https://www.facebook.com/quantumvissticks/posts/726245028064005 Steun deze parel met haar boek:https://www.facebook.com/quantumvissticks/posts/641562036532305Directe link voor de onsteuning van haar boek.:https://gofund.me/7b4d2a13

Mijn reis van 40 dagen, de meditatie  Blessings Of The Energy Centers, van Joe Dispenza, deel ik onder  het mom van mijn ochtendritueel om iets te doen voor een ander.

Ik ga hiermee aan de slag naar aanleiding van de laatste playshop, als een commitment naar mezelf.Het is weer een tijd geleden dat ik om 05.00u aan het mediteren was. Oh ja , textueel en zaken verwoorden blijft voor mij een uitdaging en daarin ligt genoeg ruimte voor mij om in te mogen groeien. Spreuken en gezegdes haal ik nog steeds door elkaar en In de rol als (kuch kuch,kuch) beelddenker mag  ik nog steeds flink op de rem te trappen, om te vertragen en mijn gedachten te ordenen.

Als je me even niet meer kan volgen, taalkundig de nodige struikelblokken zie, have mercy!

Laat het me vooral weten, want daar leer ik juist van door dit te delen. Me kwetsbaar opstellen met de wereld ,mijn deur staat open voor een positive benadering!

Dit is vooral een sharing hoe ik het ervaar en doe vooral jeiegen ervaring op, jij bepaalt hierin jouw eigen unieke reis.

Dag 1 Blessings of the energy centers, we gaan op reis!

Heerlijk is het toch om van uit jezelf wakker te worden ,geen alarm ingesteld en vond mijn lichaam het genoeg  om 04:30u. Nu heb ik al jaren een wakeuplight van Phillips, super handig. Maar het is zo fijn als je uit jezelf wakker word.

Mijn reis is vooral door het te doen ,dus ik spring ook meteen in het diepe en beluister botec, het voelt goed ik zit dit keer in de lotus houding met een rechte ruggengraat en leng deze, mijn kin lichtjes richting in een l-vorm naar achteren en naar boven alsof iemand met een koordje mijn hoofd naar boven trekt. Mijn handen laat  ik rusten in Gyan mudra op mijn knieën.

Joe Dispenza heeft een opmerkelijk welkome stem die me verder begeleid met ondersteunende muziek, bij de reis door de Energy centers merk ik bij het tweede en vijfde (opmerkelijk aangezien ik juist op die plekken, de grootste plekken, mijn eczeem doe ) een bepaalde gloeiing.

Mijn eczeem begon letterlijk een maand voor de corona, ik werd gekrabt door een kat bij mijn lippen. Mijn lip bloedde en had er een kleine schram aan over gehouden ……..die kleine schram veranderde in scheuren en pijnlijke scheuren in mijn mondhoeken en bebloede lippen  over de tijd. Ze werden donkerpaars en wilde maar niet genezen en deze plek begon zich langzaam te verspreiden naar mijn wang, ellenboog, oren, handpalmen en de grootste plekken net beneden mijn navelpunt en keel.

Mijn leefstijl is niet veranderd door corona, afgezien van mijn mobiele beperking zoals de rest van de wereld, dus mijn welzijn en enige onzekerheid over mijn toekomst kan ik uitsluiten als stressfactoren. Afgelopen jaar heb ik naast de reguliere hulpverlening o.a huisarts, dermatoloog,allerlei bloedtesten mijn waarden laten testen om er zeker van te zijn dat ik geen tekort heb aan bepaalde stoffen.

Mijn ijzerwaarde had een kleine afwijking en heb deze twee maal laten testen aangezien ik grotendeels plantaardig eet (met de nodige frietje 1x  per week;-p ). De dermatoloog kwam met het advies daar heb je maar mee te leven en de bekende hormoonzalf, die iets minder sterk is dan de betametason van de huisarts.

Kundalini yoga heeft me tot zo ver gebracht en een inzicht meegegeven, deze technologie is door Joe Dispenza ,die meerder invalshoeken vanuit het alternatieve circuit wetenschappelijk gemeten. Vandaar dat het mijn interesse heeft en ik er dit keer weer tijd voor maak en dankzij Nina weer welkome benadering heeft.

Enfin ik ben weer aan het afdwalen , zoals je leest, en ook weer niet, volg je me nog? JA? super om te horen!Is je antwoord NEE?, dan kan ik me dat voorstellen!Skuzie Moi!

………..De gloeiing rondom mijn tweede en vijfde energy center, vergelijkbaar met het tweede chakra en vijfde chakra zoals die in het westen zijn geadopteerd, wat vertellen deze plekken met eczeem mij . In de woorden van Edwin Selij, je hebt het niet je doet het?   

Ook heb ik even zitten koekeloeren in het boek De sleutel tot zelf-bevrijdingpsychologische oorsprong van 1300 ziekten van Christiane Beerlandt, vandaar ook deze uitnodiging aan mij in de vorm van deze 40 dagen op de blog. Ik houd ervan om het met vanuit meerdere invalshoeken te benaderen, om zo weer een andere inzicht te verkrijgen die je kan ondersteunen.

ECZEEM UITLEG PSYCHOLOGISCHE OORSPRONG HARTENMOED

Oepsie doe ik het weer ,back on track!

Ik merkte vooral dat ik als een kind in een snoepwinkel er zin in had om deze stap te nemen, je kent dat gevoel van euforie vast wel? Hier en daar dwaalde ik af, maar ik kon ook weer makkelijk mijn aandacht weer terug brengen naar de bewuste energy centers. Voelde me zacht en zonder mezelf daarin zelf te bestraffen, lukt het me dit keer aardig om door de plusminus 40 minuten durende meditatie heen te gaan.

Het werk van Joe Dispenza is vertaald in het nederlands ,maar voor het gemak houd ik voor sommige termen de engelse termen aan, en soms lijkt het of het door google translate is gehaald en leest het niet zo lekker voor zijn werk. Voor deze materie is het handig om elke keer een woord op te zoeken, als engels niet je moedertaal is. Dit hoeft je niet elke keer te doen als je het even niet weet, so no worries.

De oefening is voor mij juist te ervaren wat ik nu voel ,ook al begrijp ik het soms niet. Nu heb ik hier meestal moeite mee, vanuit de beelddenker wil ik vooral eerst alle uithoeken verkennen en proberen te doorgronden. Al met al viel de eerste dag reuze mee, en na afloop een kleine dankbaarheid dat ik dit heb mogen ontvangen.

Dag 1:

Mijn ervaring 40 dagen meditatie met Dr.Joe Dispenza, Blessings of the energy centers (BOTEC), Dag 2 vind je hier.

Dag 3:

One thought on “Mijn ervaring met Joe Dispenza |Blessings Of The Energy Centers |BOTEC |Dag 1”

Post Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *