40 dagen met Joe Dispenza | Blessings Of The Energy Centers | BOTEC | Dag 2

Home|Blessings Of The Energy Centers|40 dagen met Joe Dispenza | Blessings Of The Energy Centers | BOTEC | Dag 2

Dag 2 van de 40 dagen meditatie Blessings Of The Energy Centers (Botec) van Dr. Joe Dispenza.

Het ging me vandaag moeizaam af, wakker geworden door de wekker die ik voor de zekerheid had ingesteld voor vandaag.
Blij dat ik het heb gedaan, mijn lichaam voelt een beetje beurs na “legday. Naast de dagelijkse wandeling, om de nodige zonnestralen op te pikken voor vitamine D, ben ik ook weer begonnen met extra body weight oefeningen met weerstandband. De verhouding beweging en eten is mag wel iets meer aandacht krijgen, de coronakilootjes vieren hier ook feest.
Vandaag ook moeite om te zakken in de meditatie, het is vooral de vermoeidheid van de mijn lichaam die ik voelde. Het kind in de snoepwinkel heeft zijn 1e golf van verzadiging al bereikt.
Rondom mijn zesde energy center kreeg ik flarden van beelden te zien van vliegende zwarte pyramides te zien. Althans een paar zwevend, stilhangend in de lucht. Ik vertel er alvast bij dat ik een enorme fan ben van Sci fi en fantasy, de nodige films van marvel zijn inmiddels al gepasseerd.
Ik merk het beeld niet verwonderd op en zie dit als een snapshot, die ik ook weer laat passeren. Het gaat hier om een paar microseconden en het beeld vervaagd ook weer om me weer terug te brengen naar mijn zevende energy center.
Als ik ben aangekomen bij mijn achtse energy center voel ik weer een lichte tintelende druk, ik zweef een beetje van de vermoeidheid met mijn hoofd op en neer. Deze vooral lichamelijke sensatie blijf ik even iets langer bij en roept een bepaalde nieuwsgierigheid bij me op.

“In space and around the energy centers”.

Dr. Joe Dispenza heeft het vaak over “in space and around the energy centers”. Hoewel ik het vaak over de lichamelijke sensaties heb, is dit pas het startpunt punt, om je aandacht te brengen naar de fysieke energy centers in je lichaam. Vanaf hier is er vaak verwarring wat er nu precies bedoeld word met “in space and around the Energy centers”. Ik moest drie keer achter mijn oren krabben en een dansje erbij doen om dit even los te laten , maar voor mij kwam er de eerste keer visuele beelden van letterlijk space , als in de ruimte, het heelal met sterren.
De marvel nerd en vooral als fan van star wars kwam weer naar boven en maakte dus al gauw deze associatie.Pling!
Dit mag je zien als een eerste fase, je brein probeert dit van nature te analyseren en probeert te begrijpen wat er continue gebeurt. Langzaam begin je de lichamelijke sensaties te voelen ,dit kan een tinteling zijn, hoe de kleding rondom de betreffende center aanvoelt, of het warm of koud is, dit mag er allemaal zijn.
Mocht je helemaal niks erbij voelen dan is dit ook helemaal ok, het zijn jouw ervaringen hoe gek het ook mag zijn of juist wat er niet is. Het kan zijn dat je visuele beelden hierbij begint te krijgen, zoals in mijn geval over “space”.
Voorbij deze fase van visuele beelden is er ook een besef, een gewaarwording, je brein stopt met analyseren en de overgave begint aan het bewust worden van de  “space”, de ruimte an sich in je energy center en daarbuiten. Ik stelde me dus die space voor alsof ik in heelal aan het zweven was helemaal omringd, maar daar begint de fun pas echt.

Hoe “bless je de energy centers”?

Benoem positieve gevoelens eerst voor jezelf en hoe dit zou aanvoelen.

Dr. Joe Dispenza heet het vaak over, balans, coherentie, orde, wholeness/eenheid, wat is het gevoel dat je hierbij krijgt? Nogmaals dit is jouw eigen unieke ervaring!

Deze ondersteunende gevoelens laat je volledig opnemen terwijl je met je aandacht bent bij een van de betreffende energy centers. Hoe vaker je dit doet des te meer je ruimte vaak en minder ondersteundende energy/gevoelens/ oud zeer kan loslaten.

Een belangrijke zin die hij gebruikt is “bless you energy centers”, hoe zou dit aanvoelen voor je alsof je dit van iemand zou willen ontvangen.That’s it for now!

Beetje voor beetje verken ik zijn werk, zonder me meteen in te graven met alle informatie. Dit is al een uitdaging op zich voor me, tot nu toe duimtenen omhoog!

Dag 1:

Post Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *